Focus op de boer
We zouden niets zijn zonder de geweldige boeren die de 'Weet' (wheat=tarwe) in Weetabix brengen
We zijn er trots op dat meer dan 150 lokale boeren deelnemen aan ons Growers Group-programma, waarmee we elk jaar meer dan 75.000 ton heerlijke tarwe kunnen verbouwen op meer dan 1,6 miljoen hectare.
Dat zijn bijna 3000 voetbalvelden — en heel veel ontbijten! Met een toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid doet elke boer met wie we samenwerken wat juist is en ze zorgen ervoor dat ze verbouwen op een manier die de natuur helpt opbloeien.
Weetabix De tarwecyclus
Tarwe verbouwen vereist toewijding, aandacht voor detail en geduld!
In feite duurt het een heel jaar om de heerlijke granen te verbouwen die hier bij Weetabix in elke verpakking zitten. Van het planten van een tarwezaadje tot het zien groeien van de groene aren en het oogsten van al die gouden goedheid, het is een proces van passie en doorzettingsvermogen. Die klus neemt onze lokale Weetabix Growers Group met trots op zich.
In feite duurt het een heel jaar om de heerlijke granen te verbouwen die hier bij Weetabix in elke verpakking zitten. Van het planten van een tarwezaadje tot het zien groeien van de groene aren en het oogsten van al die gouden goedheid, het is een proces van passie en doorzettingsvermogen. Die klus neemt onze lokale Weetabix Growers Group met trots op zich.

Aanplant Herfst
Tarwezaden worden in de herfst in volle grond geplant en beginnen te wortelen. Vocht helpt ze uit de grond tevoorschijn te komen.

Sterker worden Winter
De zaailing begint sterker te groeien, alle energie voor de plant is tot nu toe uit het zaad gekomen, nu kan de plant zelf energie gaan maken en echt een groeispurt beginnen.

De volledige plant ontwikkelt zich Lente
De tarweplant brengt het hele voorjaar door met het laten groeien van grotere bladeren en wortels, klaar om zoveel mogelijk korrels te laten rijpen. De aren (de naam van het deel van de plant dat het graan produceert) ontstaan in juni. In dit stadium zijn ze nog groen.

Ze worden goudgeel en zijn straks klaar om te oogsten Zomer
De tarweplant wordt geel en de korrels zwellen op met al het goede uit de grond tot ze klaar zijn voor de oogst! Dan rollen de maaidorsers over onze lokale akkers en oogsten ze onze Weetabix-tarwe, klaar voor onze verpakkingen! Het graan wordt opgeslagen in graanschuren op de boerderij tot het klaar is om rechtstreeks naar onze molens te worden vervoerd en verwerkt tot de Weetabix die we allemaal kennen en waar we van houden.

De reis van boerderij tot lepel
Weetabix gaat van akker naar kom en maakt vijf belangrijke fasen door.
We werken gestaag aan het verbeteren van de duurzaamheid van elke fase.

