Focus op
de boer

We zouden niets zijn zonder de geweldige boeren die de 'Weet' (wheat=tarwe) in Weetabix brengen

We zijn er trots op dat meer dan 150 lokale boeren deelnemen aan ons Growers Group-programma, waarmee we elk jaar meer dan 75.000 ton heerlijke tarwe kunnen verbouwen op meer dan 1,6 miljoen hectare.

Dat zijn bijna 3000 voetbalvelden — en heel veel ontbijten! Met een toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid doet elke boer met wie we samenwerken wat juist is en ze zorgen ervoor dat ze verbouwen op een manier die de natuur helpt opbloeien.

Sluit je aan bij Jim op zijn boerderij

Met slechts 24 jaar is Jim een van onze jongste boeren.

Enkele jaren geleden nam hij het beheer van zijn familieboerderij (op een steenworp afstand van Weetabix Mills in Burton Latimer) over van zijn vader. Hij baande zijn eigen weg, leerde gaandeweg en bracht een frisse kijk op landbouw waarbij duurzaamheid centraal staat.

Picture of Jim Beaty

Neem een kijkje op de boerderij van Tom

Tom en zijn broer Will zijn boeren van de vierde generatie in Northamptonshire.

Beide broers gingen naar de universiteit en werkten over de hele wereld op andere boerderijen, waarbij ze onder meer Nieuw-Zeeland, Australië en Schotland verkenden, voordat ze terugkeerden naar het familiebedrijf om het stokje over te nemen van hun ouders en oom, die vandaag nog steeds betrokken zijn. Ze wonen op amper 13 km van Weetabix Mills en werken graag met een geliefd, lokaal merk.

Picture of Tom Paybody

Sluit je aan bij Jon terwijl hij je rondleidt op zijn boerderij

Jon is een boer van de 4e generatie.

Zijn grootvader verhuisde in 1939 naar de boerderij en sindsdien verbouwen ze tarwe. Jon werkt nu samen met zijn broer en zoon (en een gepassioneerd team van medewerkers) om het allerbeste te blijven produceren voor de Bixen. Wonend in de buurt van de prachtige en historische stad Stamford, prijst Jon zich zeer gelukkig dat hij het platteland zijn arbeidsplaats mag noemen.

Picture of Jon Reading

Ga met ons mee naar Anna's boerderij

Anna is niet opgegroeid op een boerderij, maar had altijd een voorliefde voor het land.

Nadat ze naar de landbouwschool was gegaan, vond ze haar weg naar de akkers en nu runt ze Eastern Farms samen met haar man Charles. Ze woont op het prachtige platteland van Cambridgeshire en voelt zich zo gelukkig dat ze elke dag kan doen waar ze van houdt.

Picture of Anna Leadbetter

Neem een kijkje op de boerderij van de familie Penn

Manor Farm maakt deel uit van de Castle Ashby Estate in Northampton en wordt gerund door de familie Penn.

Ze omvat vader, David, zijn dochter Louise en zonen Robert en George. Als pachters van de 2e generatie verbouwen ze tarwe, al zo lang als ze zich kunnen herinneren. Louise, een gediplomeerd agronoom, is verantwoordelijk voor de keuze van de gewassen, wanneer ze worden geplant en de toepassing van regeneratieve technieken om ervoor te zorgen dat de boerderij zo duurzaam mogelijk werkt.

Picture of the Penn family

Weetabix De tarwecyclus

Tarwe verbouwen vereist toewijding, aandacht voor detail en geduld!

In feite duurt het een heel jaar om de heerlijke granen te verbouwen die hier bij Weetabix in elke verpakking zitten. Van het planten van een tarwezaadje tot het zien groeien van de groene aren en het oogsten van al die gouden goedheid, het is een proces van passie en doorzettingsvermogen. Die klus neemt onze lokale Weetabix Growers Group met trots op zich.

In feite duurt het een heel jaar om de heerlijke granen te verbouwen die hier bij Weetabix in elke verpakking zitten. Van het planten van een tarwezaadje tot het zien groeien van de groene aren en het oogsten van al die gouden goedheid, het is een proces van passie en doorzettingsvermogen. Die klus neemt onze lokale Weetabix Growers Group met trots op zich.

Weetabix Wheat Cycle Diagram

Aanplant Herfst

Tarwezaden worden in de herfst in volle grond geplant en beginnen te wortelen. Vocht helpt ze uit de grond tevoorschijn te komen.

Tractor planting in a field

Sterker worden Winter

De zaailing begint sterker te groeien, alle energie voor de plant is tot nu toe uit het zaad gekomen, nu kan de plant zelf energie gaan maken en echt een groeispurt beginnen.

Seedling plant growing stronger

De volledige plant ontwikkelt zich Lente

De tarweplant brengt het hele voorjaar door met het laten groeien van grotere bladeren en wortels, klaar om zoveel mogelijk korrels te laten rijpen. De aren (de naam van het deel van de plant dat het graan produceert) ontstaan in juni. In dit stadium zijn ze nog groen.

Wheat plant develops

Ze worden goudgeel en zijn straks klaar om te oogsten Zomer

De tarweplant wordt geel en de korrels zwellen op met al het goede uit de grond tot ze klaar zijn voor de oogst! Dan rollen de maaidorsers over onze lokale akkers en oogsten ze onze Weetabix-tarwe, klaar voor onze verpakkingen! Het graan wordt opgeslagen in graanschuren op de boerderij tot het klaar is om rechtstreeks naar onze molens te worden vervoerd en verwerkt tot de Weetabix die we allemaal kennen en waar we van houden.

Tractor harvesting wheat

De reis van boerderij tot lepel

Weetabix gaat van akker naar kom en maakt vijf belangrijke fasen door.

We werken gestaag aan het verbeteren van de duurzaamheid van elke fase.

Weetabix farmers infographic desktop Weetabix farmers infographic mobile