Alpen koekjes

Ingrediënten

175g zacht geworden boter of plantaardig bakvet
100g basterdsuiker
1 groot ei
175g zelfrijzend bakmeel
175g muesli
rietsuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet de 3 bakplaten licht in.

  2. Doe de boter of het plantaardige bakvet, suiker, ei en het meel in een grote schaal en klop de ingrediënten tot een goed gemengde en zachte massa.

  3. Roer de muesli door het mengsel.

  4. Breng 24-28 theelepels van het mengsel aan op de voorbereide bakplaten en laat hierbij ruimte voor de koekjes om te rijzen.

  5. Bestrooi de bovenzijde met wat extra muesli en rietsuiker.

  6. Bak de koekjes gedurende 10-15 minuten in de voorverwarmde oven of totdat ze goudbruin zijn aan de randen. Breng de koekjes aan op een rek om ze af te laten koelen.

Uit Mary Berry’s Baking Bible

> Terug naar Recepten & Serveersuggesties

Informatie

Indien u meer informatie over het bedrijf of over onze merken wenst of als u iemand van de consumentendienst wil contacteren, klik dan op de onderstaande link.

E-mail klantenservice

Onze Merken

Left Right

Weetabix

De unieke vorm, de perfecte portie

> Ontdek Weetabix producten

Weetabix Minis

Weetabix Minis zijn de kleine ontbijtgranen met een reuzensmaak

> Ontdek Weetabix Minis producten

Alpen

Een perfecte mix

> Ontdek Alpen producten