Weetabix-plak van chocolade en kokos

Deze chocoladeplak of -biscuitreep is heel makkelijk te maken en de kinderen kunnen makkelijk meehelpen.

Ingrediënten

150g zelfrijzend bakmeel
85g gedroogde kokos
140g zachte bruine suiker
3 Weetabix, verkruimeld
125g boter of plantaardig bakvet, gesmolten

Voor de glazuurlaag

200g pure chocolade
30g boter of plantaardig bakvet
gedroogde kokos

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bekleed een klein cakeblik van 28x18 cm met niet-klevend bakpapier.
  2. Meng in een grote schaal het meel, de kokos, suiker en Weetabix.
  3. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gesmolten boter of het gesmolten bakvet toe. Roer met een houten lepel. Breng het mengsel stevig aan in het voorbereide bakblik. Bak 20 minuten. Haal de cake uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen voordat u de glazuurlaag aanbrengt.
  4. De glazuurlaag maken: Verwarm de chocolade en de boter of het bakvet in een kleine pan op laag vuur en roer de inhoud totdat deze gesmolten is.
  5. Schenk het mengsel over de warme cake en strijk het glad met een spatel. Bestrooi met extra kokos of gekleurde hagel.
  6. Laat de glazuurlaag stijven en afkoelen voordat u de cake in vierkante stukken snijdt.

Overige tips: Als u de cake in de koelkast laat afkoelen, breng hem dan weer op kamertemperatuur alvorens hem in vierkante stukken te snijden. Anders zal de cake snel breken.

Van AllRecipes.co.uk

> Terug naar Recepten & Serveersuggesties

Informatie

Indien u meer informatie over het bedrijf of over onze merken wenst of als u iemand van de consumentendienst wil contacteren, klik dan op de onderstaande link.

E-mail klantenservice

Meer recepten die u wellicht interessant vindt


Onze Merken

Left Right

Weetabix

De unieke vorm, de perfecte portie

> Ontdek Weetabix producten

Weetabix Minis

Weetabix Minis zijn de kleine ontbijtgranen met een reuzensmaak

> Ontdek Weetabix Minis producten

Alpen

Een perfecte mix

> Ontdek Alpen producten