Echte kipnuggets met barbecuesaus met rooksmaak

Gebakken in de oven, niet gebraden - maar nog steeds knapperig dankzij een geheim ingrediënt - Weetabix. Serveren met een zelfgemaakte relish voor een familie-etentje.

Ingrediënten

2 el light mayonaise
2 kipfilets zonder vel, in blokjes of reepjes gesneden
25g verse broodkruimels
25g licht gekruimelde Weetabix
salade als bijgerecht

Voor de barbecuesaus

25g lichte rietsuiker
2 el wijnazijn
4 el tomatenketchup
1 el worcestershiresaus
¼ paprikapoeder, gerookt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C/200°C heteluchtoven/ gasoven stand 7. Breng voor het maken van de barbecuesaus alle ingrediënten aan in een pan met 6 el water. Breng de saus aan de kook en laat deze 5 min. op laag vuur indikken.

  2. Doe de mayonaise ondertussen in een schaal met de kip en roer goed totdat de kip overal met een laagje bedekt is. Meng de broodkruimels en de Weetabix met wat kruiden. Breng de kruimels aan op een bord en haal de kip door de kruimels zodat de kip met een laagje bedekt is. Verspreid de stukken kip over een bakplaat en bak ze 10 min. totdat de stukken zacht maar nog steeds sappig zijn. Serveer met de barbecuesaus en salade.

Uit BBC Good Food Sep 13

> Terug naar Recepten & Serveersuggesties

Informatie

Indien u meer informatie over het bedrijf of over onze merken wenst of als u iemand van de consumentendienst wil contacteren, klik dan op de onderstaande link.

E-mail klantenservice

Onze Merken

Left Right

Weetabix

De unieke vorm, de perfecte portie

> Ontdek Weetabix producten

Weetabix Minis

Weetabix Minis zijn de kleine ontbijtgranen met een reuzensmaak

> Ontdek Weetabix Minis producten

Alpen

Een perfecte mix

> Ontdek Alpen producten